Societe Generale Global Solution Centre lansează o nouă ediție a programului de finanțare‚ „We Care Together” care vizează susținerea proiectelor dezvoltate de organizații neguvernamentale din România și care oferă suport financiar în valoare totală de 95.000 de euro.
Continuând angajamentul său de a avea un impact pozitiv asupra societății și asupra mediului, SG GSC dă startul unei noi ediții a programului de finanțare „We Care Together” care are în acest an obiectivul de a sprijini inițiative pentru protecția mediului și sustenabilității. Direcțiile pentru acest proiect sunt aliniate cu cele ale strategiei Grupului Societe Generale, care se concentrează și pe sprijinirea conservării naturii, în special, a biodiversității și a oceanelor și pe creșterea gradul de conștientizare cu privire la aceste subiecte.
Prin acest program, SG GSC dorește să impulsioneze creativitatea, performanța și responsabilitatea, dar și să ofere sprijin financiar pentru implementarea unor acțiuni care contribuie la conservarea resurselor naturale și la promovarea unui stil de viață ecologic.
Există trei categorii de proiecte care vor fi acceptate în acest program
Medii urbane prietenoase cu omul și natura
Propunerile vor pune accent pe dezvoltarea urbană în strânsă legătură cu omul și natura, și în special cu amenajarea de spații verzi care să contribuie și la ameliorarea fenomenelor meteo extreme.
Restaurarea și Protejarea Zonelor Naturale de Interes Public
Se încurajează participarea cu proiecte pentru restaurarea ecologică activă, în zone unde ecosistemele au suferit dezechilibre. În plus, restabilirea rolului ecologic al speciilor sălbatice, interacțiunile acestora și auto-reglarea ecosistemului, în colaborare cu autoritățile locale este o prioritate.
Agricultura Sustenabilă – integrarea principiilor din sistemele naturale în agricultură
Proiecte care să susțină educația astfel: să acompanieze transparent fermierii și fermele din România pentru a se adapta în fața schimbărilor climatice și pentru a se alinia principiilor de dezvoltare durabilă. Concret, fermele ar trebuie să facă tranziția de la o activitate poluantă, la unele care absorb și fixează CO2 în sol, devenind astfel o soluție „Nature-Based”.
Programul este dedicat exclusiv organizațiilor neguvernamentale și non-profit, înființate legal și cu sediul în România, care au cel puțin un an de activitate la momentul depunerii cererii de finanțare.
„Este scopul nostru principal de a construi împreună cu colegii și partenerii noștri un viitor sustenabil. Vrem să acționăm în beneficiul intereselor individuale și colective, creând condițiile potrivite pentru apariția anumitor inițiative care vor aduce schimbări importante și durabile peisajului românesc.
Mult succes tuturor și nu uitați că SG GSC susține transformarea pozitivă a viitorului”, a spus Ioana Botezatu, Head of CSR în cadrul SG GSC.
Perioada de depunere a proiectelor va fi de aproximativ o lună, de pe 10 octombrie 2024 până pe 6 noiembrie 2024, după care un juriu format din specialiști din diferite domenii din cadrul companiei, va selecta proiectele care vor primi finanțare de la SG GSC.
Toate detaliile despre programul de finanțare pot fi găsite pe site-ul SG GSC.